Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

 

Από τις 25-5-2018, τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Κανονισμός 2016/679/ΕΚ σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, με κύριο στόχο την ενίσχυση της προστασίας αυτής σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις και η παγκοσμιοποίηση έφεραν νέες προκλήσεις όσο αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τα προσωπικά δεδομένα είναι τμήμα της καθημερινότητας των φυσικών προσώπων επειδή συμβάλουν σε αυτήν ή επειδή είναι απαραίτητα για την εμπορική και λειτουργική δραστηριότητα των επιχειρήσεων και της οικονομίας συνολικά. Παρόλα αυτά η προστασία των φυσικών προσώπων σε σχέση με την ‘επεξεργασία’ των προσωπικών τους δεδομένων είναι θεμελιώδες δικαίωμα του καθενός και για τον λόγο αυτό πρέπει να έχουν πλήρη έλεγχο και πρόσβαση σε αυτά.

Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΣ

Για την εταιρία μας η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι βασική αρχή και παράγοντας εμπιστοσύνης για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και προμηθευτές μας.

Η εταιρία Naturalia Α.Ε., δραστηριοποιείται από το 2014 στον χώρο των γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων.

Η εταιρεία στοχεύει στην προσφορά προϊόντων υψηλής ποιότητας με σκοπό τη βελτίωση της υγείας και την αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών του σύγχρονου ανθρώπου.

Σκοπός της Naturalia Α.Ε., είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακολουθώντας τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και συγχρόνως τις συνεχείς εξελίξεις στον τομέα της φαρμακευτικής αγοράς.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τον νέο Κανονισμό και τα προσωπικά σας δεδομένα, προβαίνει σε άμεση εφαρμογή του. Στο πλαίσιο αυτό, σας ενημερώνουμε για τα βασικά σημεία της σχετικής νομοθεσίας, προκειμένου να συνεχίσουμε την μεταξύ μας συνεργασία.

Β. ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα με στόχο την καλύτερη οργάνωση της μεταξύ μας σχέσεως, την εξυπηρέτηση και την ενημέρωσή σας. Πληροφορίες- Δεδομένα που συλλέγουμε είναι ενδεικτικά : όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, θέση εργασίας, φύλο, ΑΦΜ, αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ημερομηνία και τόπο γεννήσεως, e-mail, τηλέφωνο κ.α.

Σε κάθε περίπτωση συλλέγουμε δεδομένα μόνο κατόπιν δικής σας συναινέσεως. Επίσης, δεν τα μεταφέρουμε και δεν τα μεταδίδουμε σε τρίτους, χωρίς προηγούμενη δικής σας άδεια. Ενδεχόμενη βέβαια είναι η μεταφορά τους σε τρίτα άτομα ή φορείς προκειμένου να μην υφίστανται δυσλειτουργίες κατά την εκτέλεση της μεταξύ μας συνεργασίας.

Γ. ΧΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Τα προσωπικά σας δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για συγκεκριμένους και ειδικά αναφερόμενους μόνο σκοπούς. Ειδικότερα :

  1. Εάν είναι αναγκαίο για την κατάρτιση και εκτέλεση σύμβασης στην οποία είστε συμβαλλόμενο μέρος
  2. Εάν έχουμε έννομο συμφέρον να το πράξουμε
  3. Προκειμένου να ενημερώνεστε για νέα προγράμματα, δράσεις και ενέργειές μας.

Δ. ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Διατηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο προκειμένου να ανταποκριθούμε και να εκπληρώσουμε τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς μας.

Καταρχήν λοιπόν τα στοιχεία αυτά θα διατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια και μέχρι τη λύση της μεταξύ μας συμβάσεως/ συνεργασίας και για το χρονικό διάστημα το οποίο απαιτεί η νομοθεσία για φορολογικούς λόγους. Συνεπώς μετά το πέρας αυτής προβαίνουμε σε διαγραφή τους. Μόνο κατ’ εξαίρεση θα συνεχίσουμε να επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, μετά τη λήξη αυτής και συγκεκριμένα

  1. Για στατιστικούς σκοπούς
  2. Πληροφορίες που είναι απαραίτητες προκειμένου να ανταποκριθούμε σε νομοθετικά επιβαλλόμενες υποχρεώσεις μας
  3. Δεδομένα που είναι αναγκαία για την άσκηση νομικών μας αξιώσεων

E. ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό προβλέπονται και κατοχυρώνονται διευρυμένα δικαιώματα σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

  1. Δικαίωμα πρόσβασης : Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας, καθώς και δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο αυτών.
  2. Δικαίωμα Διόρθωσης : Έχετε το δικαίωμα να προβείτε σε ενημέρωση και διόρθωση ενδεχόμενων λαθών σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα
  3. Δικαίωμα Διαγραφής : Δύνασθε να αιτηθείτε τη διαγραφή των δεδομένων σας από την εταιρεία μας. Κατ’ εξαίρεση μπορούμε να αρνηθούμε τη διαγραφή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας : Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας
  5. Δικαίωμα στη φορητότητα : Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή, τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει σχετικά με εσάς.
  6. Δικαίωμα εναντίωσης : Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας σχετικά με συγκεκριμένους σκοπούς, πχ εμπορικούς, διαφημιστικούς, στατιστικούς).

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πολιτική απορρήτου της εταιρείας μας, καθώς και για την άσκηση των ως άνω αναφερόμενων και περιγραφόμενων δικαιωμάτων σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της εταιρείας μας κο Βλάχο Απόστολο μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στον εταιρικό μας διαδικτυακό τόπο www.naturalia.gr, στο email naturalia@prostasiadedomenon.gr ή  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στον αριθμό 211 11 33583.

Σε κάθε περίπτωση, δύνασθε να προβείτε σε καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων, εφόσον φρονείτε ότι η συλλογή και επεξεργασία των δεδομένων σας συντελείται κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας.

 

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα μέσω συστήματος βιντεοεπιτήρησης

  1. Υπεύθυνος επεξεργασίας:

NATURALIA S.A., Έβρου 4 & Μεσσηνίας 2, 15344, Γέρακας, τηλ. 2106049994

 

  1. Σκοπός επεξεργασίας και νομική βάση:

Χρησιμοποιούμε σύστημα επιτήρησης για τον σκοπό της προστασίας προσώπων και αγαθών. Η επεξεργασία είναι απαραίτητη για σκοπούς εννόμων συμφερόντων που επιδιώκουμε ως υπεύθυνος επεξεργασίας (άρθρο 6 παρ. 1. στ ΓΚΠΔ).

 

  1. Ανάλυση εννόμων συμφερόντων

Το έννομο συμφέρον μας συνίσταται στην ανάγκη να προστατεύσουμε τον χώρο μας και τα αγαθά που ευρίσκονται σε αυτόν από παράνομες πράξεις, όπως ενδεικτικά από κλοπές. Το ίδιο ισχύει και για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της υγείας καθώς και της περιουσίας του προσωπικού μας και τρίτων που νομίμως ευρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο. Συλλέγουμε μόνο δεδομένα εικόνας και περιορίζουμε τη λήψη σε χώρους που αξιολογήσαμε ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα τέλεσης παράνομων πράξεων π.χ. κλοπής, όπως στα ταμεία μας και στην είσοδο, χωρίς να εστιάζουμε σε χώρους όπου ενδέχεται να περιορίζεται υπέρμετρα η ιδιωτική ζωή των προσώπων των οποίων λαμβάνεται η εικόνα, περιλαμβανομένου του δικαιώματός τους στον σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

 

  1. Αποδέκτες

Το τηρούμενο υλικό είναι προσβάσιμο μόνο από το αρμόδιο / εξουσιοδοτημένο προσωπικό μας που είναι επιφορτισμένο με την ασφάλεια του χώρου. Το υλικό αυτό δεν διαβιβάζεται σε τρίτους, με εξαίρεση τις ακόλουθες περιπτώσεις: α) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν περιλαμβάνει στοιχεία απαραίτητα για τη διερεύνηση μιας αξιόποινης πράξης, η οποία αφορά πρόσωπα ή αγαθά του υπευθύνου επεξεργασίας, β) προς τις αρμόδιες δικαστικές, εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές όταν ζητούν δεδομένα, νομίμως, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, και γ) προς το θύμα ή τον δράστη μιας αξιόποινης πράξης, όταν πρόκειται για δεδομένα τα οποία ενδέχεται να αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία της πράξης.

 

  1. Χρόνος τήρησης

Τηρούμε τα δεδομένα για επτά (7) ημέρες, μετά την πάροδο των οποίων διαγράφονται αυτόματα. Σε περίπτωση που στο διάστημα αυτό διαπιστώσουμε κάποιο περιστατικό, απομονώνουμε τμήμα του βίντεο και το τηρούμε έως και έναν (1) μήνα ακόμα, με σκοπό τη διερεύνηση του περιστατικού και την έναρξη νομικών διαδικασιών για την υπεράσπιση των εννόμων συμφερόντων μας, ενώ αν το περιστατικό αφορά τρίτον θα τηρήσουμε το βίντεο έως και τρεις (3) μήνες ακόμα.

 

  1. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων

Τα υποκείμενα των δεδομένων έχουν τα εξής δικαιώματα:

  • Δικαίωμα πρόσβασης: έχετε δικαίωμα να μάθετε αν επεξεργαζόμαστε την εικόνα σας και, εφόσον αυτό ισχύει, να λάβετε αντίγραφο αυτής.
  • Δικαίωμα περιορισμού: έχετε δικαίωμα να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία, όπως για παράδειγμα να μη διαγράψουμε δεδομένα τα οποία θεωρείτε απαραίτητα για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων.
  • Δικαίωμα εναντίωσης: έχετε δικαίωμα να αντιταχθείτε στην επεξεργασία.
  • Δικαίωμα διαγραφής: έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να διαγράψουμε δεδομένα σας.

 

Μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση naturalia@prostasiadedomenon.gr ή επιστολή στην ταχυδρομική μας διεύθυνση ή καταθέτοντάς μας οι ίδιοι το αίτημα αυτοπροσώπως, στη διεύθυνση της εταιρείας. Για να εξετάσουμε ένα αίτημα που σχετίζεται με την εικόνα σας, θα πρέπει να μας προσδιορίσετε πότε περίπου βρεθήκατε στην εμβέλεια των καμερών και να μας δώσετε μια εικόνα σας, ώστε να μας διευκολύνει στον εντοπισμό των δικών σας δεδομένων και στην απόκρυψη των δεδομένων τρίτων εικονιζόμενων προσώπων. Εναλλακτικά, σας δίνουμε τη δυνατότητα να προσέλθετε στις εγκαταστάσεις μας για να σας επιδείξουμε τις εικόνες στις οποίες εμφανίζεστε. Επισημαίνουμε επίσης ότι η άσκηση δικαιώματος εναντίωσης ή διαγραφής δεν συνεπάγεται την άμεση διαγραφή δεδομένων ή την τροποποίηση της επεξεργασίας. Σε κάθε περίπτωση θα σας απαντήσουμε αναλυτικά το συντομότερο δυνατόν, εντός των προθεσμιών που ορίζει ο ΓΚΠΔ.

 

  1. Δικαίωμα υποβολής καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι η επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν παραβαίνει τον Κανονισμό (ΕΕ) 2016/679, έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία σε εποπτική αρχή.

Αρμόδια εποπτική αρχή για την Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, Κηφισίας 1-3, 115 23, Αθήνα, https://www.dpa.gr/, τηλ. 2106475600.

 

Φόρμα Συγκατάθεσης GDPR

                                                                                                        Συναίνεση επικοινωνίας με τον οργανισμό

 

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018. Με βάση τον νέο Κανονισμό ΕΕ 2016/679 για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR), η εταιρεία μας εναρμόνισε  την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων του με βάση το ισχύον πλαίσιο. Στα πλαίσια αυτά διασφαλίζουμε  τα προσωπικά σας δεδομένα και τα προστατεύουμε τόσο κατά την συλλογή όσο και κατά την επεξεργασία τους.  Τα στοιχεία σας δεν διανέμονται σε τρίτους, ενώ θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τα ελέγχετε, να τα επικαιροποιείτε ή να τα σβήνετε στέλνοντας μας ένα email στο naturalia@prostasiadedomenon.gr με θέμα «Διαγραφή Προσωπικών Στοιχείων«.

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων της εταιρείας είναι ο κος Βλάχος Απόστολος που εκπροσωπεί την εταιρεία EMERAV, με έδρα επικοινωνίας στην Αθήνα, Σπύρου Φωκά 20, Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 211 11 33583.

Α. Ενημέρωση πριν τη συγκατάθεση Η βάση δεδομένων μας περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας σας τα οποία χρησιμοποιούμε αποκλειστικά για αυτήν την ενημέρωση.  Τα στοιχεία σας φυλάσσονται σε ηλεκτρονικό αρχείο που δεν διατίθενται σε τρίτους. Τα στοιχεία που συγκεντρώνονται χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον ως άνω αναφερόμενο σκοπό και θα παραμείνουν στην βάση δεδομένων μας έως 2 έτη. Μπορείτε να ανακαλέσετε ελεύθερα όλες ή οποιαδήποτε από τις παρακάτω συγκαταθέσεις ανά πάσα στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσης δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή με έγγραφο αίτημά σας στην εταιρεία μας  να ασκήσετε τα εξής δικαιώματα:

  1. Δικαίωμα πρόσβασης : Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεστε για τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρία μας, καθώς και δικαίωμα να λάβετε αντίγραφο αυτών.
  2. Δικαίωμα Διόρθωσης : Έχετε το δικαίωμα να προβείτε σε ενημέρωση και διόρθωση ενδεχόμενων λαθών σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα
  3. Δικαίωμα Διαγραφής : Δύνασθε να αιτηθείτε τη διαγραφή των δεδομένων σας από την εταιρία μας. Κατ’ εξαίρεση μπορούμε να αρνηθούμε τη διαγραφή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
  4. Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας : Έχετε το δικαίωμα να αιτηθείτε τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρία μας
  5. Δικαίωμα στη φορητότητα : Έχετε το δικαίωμα να λαμβάνετε σε δομημένη, ευρέως χρησιμοποιούμενη και μηχανικά αναγνώσιμη μορφή, τα προσωπικά δεδομένα που μας έχετε παράσχει σχετικά με εσάς.
  6. Δικαίωμα εναντίωσης : Έχετε το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας σχετικά με συγκεκριμένους σκοπούς, πχ εμπορικούς, διαφημιστικούς, στατιστικούς).

Σας ενημερώνουμε ότι στην περίπτωση που η διαβίβαση των δεδομένων είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων δικαστικώς ή εξωδικαστικώς το έννομο συμφέρον της εταιρείας μας υπερτερεί και δεν είναι δυνατή η ικανοποίηση του δικαιώματος εναντίωσης που τυχόν ασκήσετε. Επίσης, σε περίπτωση που θεωρήσετε ότι θίγονται καθ’ οιοδήποτε τρόπο τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορείτε να υποβάλετε ανά πάσα στιγμή καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Β Παροχή συγκατάθεσης:     Θα σας παρακαλούσαμε να επιλέξετε αν επιθυμείτε ή όχι να λαμβάνετε σχετικές ενημερώσεις συμπληρώνοντας και επιλέγοντας τα παρακάτω :

.